פרסום יכול להיות כמו משחק משיכה בחבל. מצד אחד, המפרסמים נאבקים לפרוץ דרך הרעשים השונים, ובינתיים הצרכנים, ברוב המקרים, מתעלמים ממאמציהם. השילוט מאפשר הפוגה מהמשחק המתיש הזה. מסיבה זו, אחוז גדל והולך מהוצאות השיווק, מוקצה היום לשילוט, במיוחד לשילוט הדיגיטלי.
מדוע נמצא ענף השילוט לעסקים, כולל שלטים למשרדים או שלטים לחנויות, בתנופה כה אדירה? ואיך תוכלו גם אתם לרתום את המדיום הזה לארגון שלכם?
חשיבות השילוט לעסקים
נדיר לראות חזית של חנות או חלל משרדי, שאין בהם שילוט. אתם עשויים לחשוב שהשילוט הוא בסך הכול אמצעי להודיע על קיומו של העסק, אבל שילוט מעוצב יכול לעשות הרבה יותר מזה
שילוט מעוצב יכול:
- לשווק את העסק שלכם 24/7
שלט קל לקריאה, מוצג כל הזמן ופועל ככלי שיווקי ללא הפסקה. גם כשהעסק שלכם סגור, השלט עדיין קיים, מודיע לאנשים על הנוכחות שלכם ומספר להם מידית מי אתם ומה אתם עושים.
- למשוך לקוחות
שילוט מעוצב מרתק את הקהל ומעודד אנשים להיכנס לעסק שלכם. אם השלט לא יהיה מתוחזק ומעודכן, אתם עלולים להחמיץ את האפשרות למשוך לקוחות פוטנציאליים.
- ליצור רושם ראשוני טוב
השילוט שלכם הוא גם הרושם הראשוני שמקבל הלקוח מהעסק שלכם. אתם יכולים לספק מידע רב על העסק שלכם באמצעות השילוט:
- על תרבות העסק
- על אופי העסק
- על אמינות העסק
- לשמור שהעסק שלכם ייזכר בראשם של צרכנים
צבעים, תמונות ותבניות נוטים להישאר בראשם של אנשים, הרבה יותר ממילים בלבד. מסיבה זו, השילוט הוא כלי כל כך עצמתי, מבחינת היכולת שלו להזכיר ללקוחות את הנוכחות לכם. השתמשו בשילוט בלוגו שלכם, בצבעי המותג ובעיצוב כך שימשוך את העין ויהפוך את השילוט לבלתי נשכח.
מדוע השלטים הדיגיטליים כל כך יעילים?
שילוט דיגיטלי לעסקים עשוי להגביר את המודעות למותג ולהגדיל את כמות הרכישות. שלטים לעסקים יכולים לשפר גם את חוויית הלקוח ואפילו להגדיל את נאמנות הלקוחות. אבל איך הוא עושה זאת? בואו נבדוק:
- רלוונטיות ללקוחות שלכם
מומחים טוענים שרלוונטיות היא אחד היתרונות החשובים ביותר של שילוט לעסקים:
שלטי פרסום מאפשרים למותגים לפרסם את:
- המסר הנכון
- לצרכן הנכון
- בזמן הנכון
ברור כי שילוט פנים בנקודת מכירה שמפרסם בושם מסוים, הוא הרבה יותר רלוונטי לאדם שנכנס לחנות תמרוקים בקניון, בהשוואה לאותו בושם שמפורסם ברדיו. הפרסום בחנות הוא תלוי הקשר (contextual), ולכן הוא משפיע יותר.
זה נכון במיוחד לגבי שילוט דיגיטלי.
- גמישות והתאמה אישית
פרסום מסורתי (פנימי וחיצוני) הוא קבוע, אבל שילוט דיגיטלי מאפשר לכם להסתגל לצרכנים שלכם, ומציע גמישות רבה יותר. לדוגמה:
- שילוט דיגיטלי בצד הדרך עשוי להעביר מסר שונה לנוסעים בדרך בשעות הבוקר;
- השילוט בחנות עשוי להשתנות לפי כמות הלקוחות בחנות.
במובן זה, שילוט מותאם אישית הוא טוב בהרבה מפרסום מסורתי, ועונה בצורה יעילה יותר על הצרכים של הלקוח.
- בונוס בדמות חוסר היכרות
- אנו תופסים מסרים באופן סלקטיבי בגלל העומס המופעל עלינו.
- אנחנו לא יכולים לספוג את מיליוני הגירויים הסובבים אותנו, ולכן אנחנו מסננים.
הצרכן של ימינו חשוף יתר על המידה לרוב המדיומים הפרסומיים, אבל המקום שבו השילוט הוא בעל יתרון רב יותר הוא עצם היותו פחות מוכר, יחסית. אנחנו לא משתעממים לראות את הפרסום הדיגיטלי כך שיש לו יכולת לתפוס באמת את תשומת ליבנו. מחקרים מראים כי 75% מהצרכנים זוכרים שראו שילוט שכזה בחודש האחרון, ו-55% אף נקטו בפעולה בעקבות השילוט.
- יכולת אינטראקטיבית ובקרת צרכנים
פרסום מסורתי הוא אמצעי שידור שנכפה על הצרכן. שילוט (חוץ ופנים), לעומת זאת מאפשר לצרכן לקחת את השליטה לידיו. לדוגמה, כשהוצגה סדרה של מסכים דיגיטליים בגודל 7 אינץ׳ בכינוס בטקסס, הצופים יכלו להרחיק את המסכים או לבחור איזה תוכן יוצג להם. התגובה לכך הייתה חיובית להפליא כאשר 93% מהצרכנים אהבו את השילוט.
הענקת בחירה לצרכנים מעניקה להם שליטה, כך שהפרסום שלכם יורגש פחות ככפייה. צמצום הרגשות השליליים הקשורים לפרסום כפוי, פירושו שהצרכנים יכולים לקיים אינטראקציה ישירה עם התוכן, כרצונם.
- חוויית לקוח
קחו את כל הפרמטרים שלמעלה: רלוונטיות, התאמה אישית ושליטה, ומה שתקבלו הוא אמצעי פרסום שיוצר חוויית לקוח טובה יותר.