הדיון בסוגיית השילוט המסורתי בעולם האמיתי לעומת השילוט הדיגיטלי בעולם הווירטואלי, הוא נושא פופולרי בקרב אנשי הפרסום. הטכנולוגיה עיצבה מחדש את עולם העסקים המודרני. עד לפני מספר שנים, עמדו לרשות בעלי העסקים והמפרסמים מספר מוגבל של כלים כדי להגיע לקהלי היעד שלהם. היום, הלקוחות מבקשים יותר והמפרסמים צריכים לדאוג לחוויית הלקוח, ולאפשר לפרסום להגיע לקהל הנכון, עם התוכן הנכון ובזמן הנכון.
ככול שהתרבו אפשרויות השילוט והפרסום, כך התרבו גם סוגי המומחים העוסקים בנושא (למשל, היום קשה להתנהל ללא השירותים של חברת קידום אתרים, הפועלים לטובת השיווק הווירטואלי). היום, עסקים צריכים לבחור מתוך מגוון רחב של כלים אפשריים, את התצוגה הנכונה למוצר או לשירות שלהם. ולרוב, לא רק במתחם הפיזי של העסק, אלא גם במתחם הווירטואלי, האינטרנטי.
שילוט מסורתי הוכיח את עצמו כאמצעי שיווק ופרסום מצוין, אבל כך גם השילוט הדיגיטלי. לשילוט הדיגיטלי יש יתרונות שיכולים לסייע לצרכי החברות והלקוחות כאחד.
מהו שילוט מסורתי, פיזי?
יש המגדירים ׳שילוט מסורתי׳ כסוג של תצוגות שקיימות בעולם מזה עשרות שנים. נכון שרוב השילוט המסורתי הומצא כבר לפני זמן רב, אבל לא די בהסבר זה כדי להגדיר ׳שילוט מסורתי׳.
׳שילוט מסורתי׳ הוא שלט תצוגה ציבורי ומסחרי שאינו כולל אפשרויות של התאמה מתמשכת. מדובר בשילוט סטטי שבו התוכן המוצג מוגבל לפורמטים סטטיים, כמו טקסטים ותמונות. בהשוואה לשילוט דיגיטלי, השילוט המסורתי פחות גמיש מבחינת הצגת התוכן, הנעת הפרסומות, אינטראקטיביות ומיקוד בקהל היעד.
כמה דוגמאות לשילוט מסורתי:
- שילוט חיצוני
- שילוט ניאון
- שילוט לחנות
- באנר מודפס
מהו שילוט דיגיטלי, וירטואלי?
על מנת להגדיר ׳שילוט דיגיטלי׳, נבהיר קודם מה זה ׳דיגיטלי׳. הדיגיטל עובד עם נתונים ומידע, והשילוט הדיגיטלי הוא כלי תצוגה שיכול לאחסן נתונים ולעבד אותם. הנתונים הללו הם אותה מדיה דיגיטלית וטכנולוגיות דיגיטליות הפועלות מאחורי השילוט החדשני הזה.
שילוט דיגיטלי מתאפשר בזכות טכנולוגיית התצוגה המתקדמות העומדות לרשותנו היום. חלק מהטכנולוגיות המשמשות לשימוש הדיגיטלי הן טכנולוגיות LCD (Liquid Crystal Display) ו-LED (Light Emitting Diode). שילוט דיגיטלי יכול גם לעבד ולהציג מדיה דיגיטלית כמו: תמונות, אנימציות, גרפיקה וסרטונים.
שילוט דיגיטלי מתקדם יכול גם לסייע באיסוף נתוני המשתמשים ובניתוחם.
כמה דוגמאות לסוגים של שילוט דיגיטלי:
- שילוט דיגיטלי צמוד לקיר
- שילוט דיגיטלי חיצוני
- שילוט דיגיטלי אינטראקטיבי
הבדלים בין שילוט מסורתי לשילוט דיגיטלי
- פורמט התוכן
- שילוט מסורתי – מודפס או בכתב יד
- שילוט דיגיטלי – תמונה, טקסט, גרפיקה ווידיאו
- עדכון התוכן
- שילוט מסורתי – צורך יותר זמן ומשאבים
- שילוט דיגיטלי – מידי
- מיקוד בקהל היעד
- שילוט מסורתי – מגיע לקהל הרחב
- שילוט דיגיטלי – מגיע לקהל יעד ממוקד
- תזמון המודעה
- שילוט מסורתי – לא זמין
- שילוט דיגיטלי – הצגת תכנים שונים בזמנים שונים
- אינטראקטיביות
- שילוט מסורתי – נמוכה יותר
- שילוט דיגיטלי – גבוהה יותר
- ניתוח נתונים
- שילוט מסורתי – ROI (Return On Investment) קשה למדידה
- שילוט דיגיטלי – מסוגל לאסוף נתונים ולנתח אותם
- מעקב אחר התקן השילוט
- שילוט מסורתי – גילוי כל בעיה, עשוי לקחת זמן
- שילוט דיגיטלי – קבלת הודעה מידית על כל בעיה
- ניהול התקן השילוט
- שילוט מסורתי – יש צורך להגיע למקום השילוט פיזית
- שילוט דיגיטלי – קיימת גישה מרחוק
- עלות
- שילוט מסורתי – ההתקנה זולה יותר, אבל יקר בטווח הארוך
- שילוט דיגיטלי – השקעה ראשונית יקרה יותר, זול יותר לתחזוקה בטווח הארוך
לסיכום, האם השילוט הדיגיטלי עדיף על השילוט המסורתי? תלוי! כל סוג של שילוט אמור לשרת מטרה מסוימת. למרות שלשילוט הדיגיטלי יש יתרונות שעולים על החסרונות של השילוט המסורתי, עדיין אי אפשר להגיד שהשילוט המסורתי מציע תצוגה גרועה או נחותה. כבעלי עסק חכמים או כמפרסמים מיומנים, עליכם לדעת לבחור תמיד בכלי הטוב ביותר המתאים למטרות וליישום שלכם. למשל, אם אתם רוצים להציב שלטים במקומות שונים, עדיף לבחור בתצוגות שמציע השילוט הדיגיטלי, כי יהיה קל יותר לנהל אותן. אבל אם העסק שלכם שמתנהל בגישה מסורתית יותר, כדאי לבחור בשילוט המסורתי, שגם יתאים יותר לקהל הלקוחות שלכם.