בוודאי שמתם לב שכאשר אתם מסתובבים ברחובות, בקניונים ואזורי מסחר, יש דברים מסוימים שמושכים את העין שלכם ושאתם רוצים להתעכב עליהם ולבדוק אותם. לדוגמה, זו יכולה להיות כרזה המכריזה על מבצע בחנות בגדים, חלון ראווה מסודר וצבעוני בו מוצגים מוצרים שונים או אפילו איש מכירות שמזמין אתכם לחנות על מנת לספר לכם על מבצעים שונים. מעבר לכך, מלבד אלו, יש גם שלטים שמבליטים בצורה מצוינת מה יש באותה חנות או באותו מקום ומדוע כדאי לכם להיכנס אליהם.
שלטים כאלה יכולים להיות לא רק במרכזים גדולים, אלא גם בחנויות וכמו כן במשרדים. באמצעות השלט, אנחנו גם מקבלים אינפורמציה המציגה לנו היכן העסק או המשרד ממוקם, אך לא רק. לשלטים יש גם חלק גדול בכל הקשור לשיווק ופרסום. שימו לב שהשלטים מכילים לא רק את כתובת העסק, אלא מכילים גם מידע לגבי מה אפשר למצוא בו. בנוסף לכך, השלט הוא גם הפנים של העסק, כי מוצגים בו בצורה ברורה וגדולה, כל הפרטים ליצירת קשר, שעות פתיחה וכו'.
עיצוב שלטים
שלטים מעצבים באמצעות מעצב גרפי. אם רוצים גם להשקיע בכל הקשור למיתוג ולפרסום לא רק על ידי שלטים, אלא פרסום על כל נגזרותיו ובעוד פלטפורמות, אז העיצוב כבר מבוצע על ידי מעצב מקצועי בוגר לימודי תקשורת חזותית. בלימודים אלה, יש רבדים רבים, בהם עיצוב גרפי, עיצוב לרשתות חברתיות, הפקה של סרטונים, ניהול מערכות שיווק ועוד. המעצבים עובדים באופן עצמאי או בסטודיו לעיצוב גרפי או בשיתוף עם בתי דפוס. השלט המבוקש שהלקוח הזמין, מעוצב על ידי כל מיני פרמטרים. כך שהוא גם יעסוק בכל הקשור למיתוג ושיווק העסק וגם יאפשר ללקוחות לקבל מידע על העסק עצמו.
פרמטרים לעיצוב שלט מוצלח
הפרמטר הראשון קשור לגודל השלט. יש להציב שלט בהתאם לתקנות העירוניות. הבחירה בגודל השלט תהיה בהתאם לצרכים העסקיים וכמו כן בהתאם ליכולות הכלכליות שלנו. שכן שככל שהשלט יהיה גדול יותר, כך ישתנה מחירו בהתאם.
הפרמטר השני יהיה קשור לבחירת הצבעים המתאימים לשלט. נניח שיש לכם עסק של מוצרי בניין. אתם בוודאי לא תבחרו בצבע ורוד על מנת לייצג אותו. כך גם אם אתם מוכרים מתנות רומנטיות, גם אז לא תרצו שלט עם צבעים כמו שחור או חום, אלא להיפך תבחרו בצבעים משמחים יותר.
הפרמטר השלישי קשור לתוכן שיוצג בשלט. יש עסקים שבוחרים להציג על השלט רק את השם והלוגו שלהם. אחרים דווקא מעדיפים לציין פרטים נוספים כמו, שם, טלפון, כתובת ואפילו סלוגן. זהו תהליך של מיתוג והשאלה היא כמה בעל העסק רוצה להשקיע בתהליך כזה.
הפרמטר האחרון קשור למיקום השלט. האם השלט יוצג לצד דלת הכניסה של העסק (לדוגמה, כמו משרדים של רואי חשבון ועורכי דין הנמצא בבניין משרדים גדול) או האם השלט יוצג מעל חלון הראווה של החנות (כמו למשל בחנויות בגדים). חשוב לבחור את המיקום המתאים, על מנת שהשלט יבלוט וכמו כן גם העסק עצמו.
שורה תחתונה
אם אתם רוצים לרכוש שלט לעסק, מומלץ שתיעזרו בצוות המקצועי של המקום ממנו אתם מזמינים את השלט. הצוות ידע כבר לכוון אתכם לשלט המתאים לכם. לפני שאתם מזמינים את השלט, בדקו לגבי עלויות וכמו כן ערכו סקר שוק. יש המון חברות שפועלות בתחום ומציעות את השירות הזה ועל כן המחירים יכולים להשתנות. רכשו שלט מחברה שיש לה ניסיון בתחום ויש עליה המלצות חיוביות.